2015.gada 23.janvārī Jūrmalas pilsētas dome ir noslēgusi līgumu Nr. L-ĀTA-15-2519 ar v/a „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” par projektu Nr. ĀTA/2.3.1.1.1/14/69/015 „Jūrmalas kūrortpilsētas dalība ārvalstu starptautiskajās tūrisma izstādēs, gadatirgos un konferencēs – 2015/2” īstenošanu, ko 70% apmērā līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projekts tika iesniegts apakšprogrammā „Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Projekta mērķis ir sekmēt Latvijas un Jūrmalas kūrorta atpazīstamību un tautsaimniecības attīstību, nodrošinot tūrisma nozares pārstāvju dalību starptautiskajās tūrisma izstādēs. Projekta īstenošanas laiks 2015.gada marts – decembris.

Projekta Vadošais partneris ir Jūrmalas pilsētas dome, kas īstenos aktivitātes sadarbībā ar 10 partneriem - SIA „Hotel Jūrmala Spa”, Biedrība „Latvijas Restorānu un viesnīcu asociācija”, Carnikavas novada dome, Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „SANARE-KRC JAUNĶEMERI”, SIA „SEMARAH HOTEL MANAGEMENT” (viesnīcu tīkls “SemaraH Hotels”, viesnīca “Amber SPA Hotel”, kā arī tūrisma aģentūras “Averoja”, “Rixtravel Company”, “Meeting Tour Travel & SPA Consultants” un “Bulta turs”.

Projekta ietvaros ir ieplānota dalība 11 tūrisma izstādēs, kuras notiks no 2015.gada marta līdz decembrim stratēģiskajos ārvalstu mērķtirgos: Krievijā, Baltkrievijā, Norvēģijā, Somijā, un Zviedrijā. Lai diversificētu tūrisma tirgus, šī gada izstāžu sarakstā ir iekļauti gan potenciālie mērķtirgi – Kazahstāna un Uzbekistāna -  kuros mārketinga aktivitātes tiek uzsāktas, gan arī tiek likts lielāks uzsvars uz Ziemeļeiropas valstīm.

Dalība tūrisma izstādēs un gadatirgos tiek organizēta Jūrmalas vai Latvijas nacionālajā tūrisma stendā. Jūrmalas pilsētas dome piedalās Latvijas tūrisma valsts stendā, pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes un Tūrisma attīstības valsts aģentūras 2014.gada 17.jūlija vienošanos Nr. 2014-1. Visās ārvalstu izstādēs tiek reklamēts Jūrmalas kūrortpilsētas piedāvājums ārvalstu tūrisma uzņēmējiem un potenciālajiem pilsētas viesiem.

Jūrmalas pilsētas domei ir vairāku gadu pieredze stenda organizēšanā starptautiskajās tūrisma izstādēs, nodrošinot iespēju piedalīties un pozicionēt savu produktu vai pakalpojumu arī Jūrmalas pilsētas tūrisma sektorā iesaistītajiem uzņēmumiem.