26.-28. februārī Herningā norisināsies starptautiskā tūrisma izstāde "FERIE FOR ALLE 2016". Jūrmala šajā gadatirgū tiks pārstāvēta atsevišķā stendā, kurā darbosies pārstāvji no Jūrmalas tūrisma informācijas centra, kūrortviesnīcām "Hotel Jūrmala SPA" un "Amber SPA Boutique Hotel", kā arī ceļojumu aģentūras "Latvia Tours".

Jūrmala Dānijas iedzīvotājiem tiks prezentēta kā lielisks galamērķis ģimenes brīvdienām, vieta atpūtai, kur iespējams atveseļoties jūras krastā, vieta ar daudzveidīgām kūrortārstniecības un SPA procedūrām tikai 25 km attālumā no Rīgas, kā arī kā izcils konferenču un pasākumu rīkošanas centrs ar lieliskām ārpusdarba atpūtas iespējām, kas ļauj darbu apvienot ar atpūtu. Stendā izstādes apmeklētāji varēs saņemt Jūrmalas pilsētas brošūras dāņu valodā, informāciju par Jūrmalas apskates objektiem, atpūtu ģimenēm ar bērniem, konferenču rīkošanas iespējām, aktīvās atpūtas piedāvājumu Jūrmalā, tai skaitā pilsētas velo maršrutiem un ūdenssporta iespējām un informāciju par pasākumiem pilsētā visa gada garumā.

Dānija Jūrmalai ir jauns tūrisma mērķa tirgus, kuram ir potenciāls attīstībai. Latvijā tūristu skaits no Dānijas 2014.gada ir pieaudzis par 24 %, sasniedzot gandrīz 20 000 ceļotāju. Jau pagājušogad ir uzsākta Jūrmalas popularizēšana šai tirgū, uzņemot Dānijas ceļojumu aģentūru un masu mediju pārstāvjus, kas rezultējušies ar tūristu skaita, kā arī korporatīvo klientu pieaugumu kūrotpilsētā.

Lai piedalītos tūrisma izstādē, Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar VA „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru" plāno piesaistīt līdzfinansējumu 80% apmērā  no Eiropas Reģionālās attīstības fonda pasākuma "Starptautiskās konkurētspējas veicināšana".